ANTALYA / KAŞ - Şehit Adnan Kısar Çok Programlı Anadolu Lisesi

Haber Arşivi

Kas

Bakanlığımız, Eğitimin Tüm Kademelerinde "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"ni Başlattı

Nis

Araştırmacı yazar Ramaza Kıvrak, bugün okulumuzu ziyaret etti. Öğrencilerimizle "İnsanımız, Doğamız, Kültürümüz" başlıklı buluşma gerçekleştirildi.  Etkinlikler kapsamında Türk Halk Müziği sanatçısı Enver Çatal, seslendirdiği Türkülerle  etkinliklerimize katkıda bulundu. Bu günü "Yerden Göğe Meraklıyız" etkinliklerinin başlangıcı kabul ediyoruz... Bizleri kırmayarak, değerli vakitlerini bizlere ayıran misafirlemize teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuzda 10 Kasım Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen  şiir yarışmasında okulumuz 10-A sınıfı öğrencilerinden Fatma AÇIKGÖZ "Merhaba Kahramanım" adlı şiiriyle birinciliği kazanmıştır. Gerçekleştirilen törenle öğrencimize tablet bilgisayar hediye edilmiştir. Bu yarışma ve etkinlikler neticesinde öğrencilerimizin zihinlerinde ve gönüllerinde Atatürk sevgisini yeşertmek en büyük temennimizdir.

Haz

Patara özel çevre koruma bölgesinde deniz kaplumbağalarını (Caretta caretta ve Chelonia mydas) korunma ve izleme projesi çalışmalarına katıldık.

Nis

Okulumuz 9. ve 10. sınıf öğrencileri biyoloji öğretmenimiz Kaya Erişti ile birlikte Kaş ilçemize özgü ve nesli tehdit altında olan Likya Kaş Orkidesi'ni (Ophrys lycia) koruma çalışmalarına katıldı. Akdeniz Üniversitesi ile Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen projeye, TÜBİTAK, kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü de destek veriyor.

Mrt

Okulumuz 10-B sınıfı öğrencileri Bahçecilik Alanı Öğretmenimiz Özlem SALMA önderliğinde çalışmalarına devam ediyor. Yapılan özverili çalışmalar sayesinde okul bahçemiiz artık daha yeşil!